Drumul cel greu

Text biblic: Ezechiel 2:1.3

Incercarea face parte din educatia pe care o primim in scoala lui Hristossi prin care se urmareste indepartarea zgurii firii pamantesti. Tocmai pentru ca Dumnezeu isi conduce poporul, peste acesta vin incercari.

Incercarile si obstacolele sunt metodele Sale de disciplinare si conditiile fixate de El pentru succes. Cel care citeste gandurile oamenilor, cunoaste slabiciunile acestora mai bine decat ei insisi. El vede ca unii au aptitudini care, bine directionate, pot fi folosite pentru inaintarea lucrarii Lui. In providenta Sa, El aduce aceste suflete in diverse situatii si imprejurari variate pentru a-si descoperi defectele de care nu au cunostinta. El le ofera posibilitatea de a-si birui aceste defecte si a deveni apti pentru slujire. Deseori Dumnezeu ingaduie focul persecutiei pentru ca oamenii sa se poata curata.

“Incercarile vietii sunt uneltele prin care Dumnezeu indeparteaza necuratiile si asperitatile din caracterul nostru. Taierea, nivelarea si cizelarea, arderea si lustruirea lor sunt o lucrare dureroasa. E greu sa fii slefuit pe tocila. Dar piatra iese astfel pregatita pentru a-si lua locul in templul ceresc. Maestrul nu ar lucra cu atata atentie si grija la un material fara valoare. Numai pietrele Sale pretioase sunt lustruite ca pentru un palat”. (E. G. White, Cugetari de pe Muntele Fericirilor, pag. 10).

De multe ori intram in cuptorul incercarilor cu sufletele incarcate de egoism, insa de vom trece cu rabdare testul crucial, vom iesi reflectand caracterul divin. Si atunci scopul urmarit de El prin incercare este atins.

 

Concluzie:

Deasupra unui recif primejdios, paza de coasta fixeaza un colac imens care sustine deasupra valurilor un sistem de semnalizare luminoasa si sonora – un clopot sunat de unduirea valurilor. Baliza nu este acolo pentru a-i lipsi pe marinari de libertate, ci pentru a le arata calea spre libertate. Ignorarea balizei inseamna nimicire! Standardele prezentate in Cuvantul lui Dumnezeu sunt inalte. Intr-o anumita imprejurare Isus le-a spus ucenicilor: “Fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.” (Matei 5:48). Cu greu s-ar gasi un standard mai inalt decat acesta.

Mesajul lui Ezechiel este deosebit de relevant pentru noi astazi. El le spune fratilor sai: “Oriunde ati fi, in valea umbrei sau pe culmile insorite, tine de datoria voastra sa va traiti credinta. Si daca dati gres, este datoria voastra sa va pocaiti si sa reveniti la o relatie corespunzatoare cu Dumnezeu.” Si astazi, printr-un astfel de crestin, iubirea lui Dumnezeu poate fi revarsata pretutindeni in lume!

 

Ganduri finale…   

Dumnezeu ar fi putut sa impiedice ca Daniel sa fie aruncat in groapa cu lei… Ar fi putut sa impiedice intemnitarea lui Pavel… Ar fi putut sa impiedice aruncarea celor trei tineri in cuptorul aprins… insa Dumnezeu nu a promis niciodata ca nu va ingadui sa ajungem in situatii dificile, ci ne-a promis ca va trece cu noi prin fiecare situatie dificila si ne va scoate din ea biruitori! – Merv Rosell.

Dumnezeu ne pune la incercare ca noi sa stam in picioare; diavolul ne pune la incercare ca sa ne poticnim! – Adrian Rogers. 

You can leave a response, or trackback from your own site.