Presedintele Bisericii Adventiste mondiale consternat de planurile pentru arderea Coranului

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea este consternată de planurile unui pastor care nu aparţine unei denominaţiuni religioase anume de a arde copii ale Coranului în 11 septembrie.

În cadrul unei declaraţii, date publicităţii miercuri, 8 septembrie, Preşedintele Bisericii Adventiste mondiale Ted Wilson a spus că aşa-numita zi „Arde un Coran” este „opusă” convingerii creştinilor conform căreia trebuie să se raporteze la ceilalţi cu respect.

Terry Jones, pastor al Centrului Dove World Outreach cu sediul în Florida, şi-a anunţat recent intenţia de a arde copii ale Coranului în curtea bisericii la  nouă ani după atacurile din 11 septembrie. Bisericii nu i s-a acordat permisiunea de a aprinde focul, însă Jones a  declarat că nu va renunţa la acţiune, a relatat Associated Press în această săptămână.

“Acest lucru ne provoacă o mare consternare”, a declarat Wilson. “Eforturile deliberate de a provoca tensiuni între comunităţile religioase sunt iresponsabile şi profund dăunătoare.”

Orice manifestare deliberată de lipsă de respect faţă de  Coran este privită ca o ofensă la adresa musulmanilor. Ei consideră Coranul cuvântul lui Dumnezeu şi îi poartă un  respect profund.

Provocând deja proteste în întreaga lume, critica internaţională şi avertismente guvernamentale, acţiunea – dacă va avea loc – ar putea declanşa o reacţie semnificativă a comunităţii musulmane, au avertizat apărătorii libertăţii religioase. Mulţi au prezis rezultate similare cu cele rezultate în urma publicării unei serii de desene controversate reprezentându-l pe Mahommed de către un ziar danez în 2006.

Într-un climat din ce în  ce mai “marcat de intoleranţă şi prejudecăţi,” Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea “lucrează  intens  pentru a pune capăt  represiunii şi violenţei motivată religios”, a declarat Wilson.

“O particularitate a Bisericii Adventiste este apărarea libertăţii de conştiinţă, pe care o consideră un drept uman universal oferit de Dumnezeu tuturor credincioşilor, indiferent de apartenenţa  religioasă”, a spus el.

You can leave a response, or trackback from your own site.